Israel4u.se

- Vi är experter på Israel!

 

 

 

 

 

 

 

Månadens rese erbjudande

hittar Ni här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekoturism

 

Drömmer du om att åka till Israel, men är rädd för att påverka miljön på ett negativt sätt? Vill du besöka naturliga sevärdheter i det heliga landet, utan att medverka till att de exploateras? I så fall är organisationen ”Ecotourism Israel” något för dig. Tack vare detta initiativ uppmärksammas ett stort antal resmål i Israel, som är perfekta för den miljömedvetne turisten. Målet är att bevara unika och varierade naturliga och kulturella miljöer i Israel samt få researrangörer och turister att använda naturens resurser på ett hänsynsfullt och hållbart sätt.

 

"Ecotourism Israel” sköter en portal, på hebreiska och på engelska, där man kan hitta information om en mängd platser och sevärdheter i Israel, där man hushåller med naturens resurser. Dessutom utbildas researrangörer, ansvariga för olika sevärdheter, med flera i ekologiskt tänkande och hur man värnar om naturen.

 

Några av kriterierna som ställs på sevärdheterna är att spara vatten (exempelvis med hjälp av droppbevattning) och elektricitet (till exempel genom automatisk avstängning av lampor när man lämnar rummet). Allt avfall ska dessutom återvinnas och det ska vara lätt att komma dit med kollektivtrafik, med cykel eller till fots. Så långt det är möjligt, ska också lokalproducerade produkter och tjänster användas.

 

På portalen ”Ecotourism Israel” finner miljömedvetna turister en guldgruva inför ett Israelbesök. Där finns ett stort antal tips på ekologiskt riktiga övernattningsmöjligheter, restauranger, aktiviteter och utflykter.

 

Bland de miljövänliga alternativen för övernattning finns ett hotell vid Döda Havet, en campingplats på Karmelberget och trästugor i Övre Galiléen.

 

När det gäller mat och dryck, rekommenderas bland annat getfarmen Har Haruach för ostentusiaster och vinproducenten Hans Sternbach för vinälskare. Dessa två platser ligger inte långt från Jerusalem och baseras på ekologiskt hållbart jordbruk. Dessutom tipsas om den vegetariska restaurangen Green Meal i norra Israeli, där råvarorna odlas i närheten av restaurangen.

 

Bland aktiviteterna som lämpar sig för miljömedvetna turister, rekommenderar ”Ecotourism Israel” pilbågeskjutning och ridning på två olika platser iNegevöknen.

 

När det gäller utflykter i den fantastiskt vackra israeliska naturen, tipsar portalen om en mängd nationalparker och naturreservat, allt från korallreven i Eilat i söder, till vattenfallen i Banias i norr.

 

För den miljömedvetne turisten finns det alltså mycket att upptäcka i Israel och det går att uppleva detta fantastiska land utan att förstöra miljön. Det gäller bara att, inför resan, gå in på ”Ecotourism Israel”.

 


Copyright © 2008 - 2013 Israel4u.se, All rights reserved