Israel4u.se

- Vi är experter på Israel!

 

 

 

 

 

 

 

Månadens rese erbjudande

hittar Ni här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Södra Israel ­­– Eilat, Be’er Sheva och öken.

 

I Israels sydspets mot Röda havet ligger semesterparadiset Eilat, dit mängder av inhemska och internationella turister lockas varje år. Orten erbjuder 350 soldagar per år och är därför perfekt för sol- och badsemester året runt.

 

Eilats främsta kännetecken är det klarblå Röda havet, som erbjuder flera olika sorters aktiviteter. Till att börja med finns världens nordligaste korallrev i ett naturreservat strax utanför Eilat. Där uppskattar både nybörjare och professionella dykare att ta en titt i den färgglada världen som döljer sig under vattenytan. Det finns också båtar med genomskinlig botten samt undervattensobservatorier, varifrån man kan njuta av dessa scener utan att bli våt om fötterna. Annat som är populärt att göra i havet är naturligtvis att bada, surfa, segla, åka vattenskidor, med mera.

 

Eilat ståtar med ett stort antal vackra, bekväma och lyxiga hotell, så som Sheraton och Hilton, men där finns även enklare hotell, lägenhetshotell och vandrarhem. Staden erbjuder fina restauranger av många olika slag och är också känd för sitt rika nattliv i form av pubar, klubbar, diskotek och så vidare.

 

När det gäller shopping är Eilat en momsfri zon och det går att göra fynd både på det stora shoppingcentret i staden och i mängder av stånd utefter den mysiga strandpromenaden.

 

Om allt detta inte skulle vara nog, anordnas dessutom ett stort antal internationella festivaler i Eilat varje år. Festivalerna kretsar bland annat kring så vitt skilda ämnen som magdans, kammarmusik, film och jazz.

 

Närmaste stad norr om Eilat är Be’er Sheva, med cirka 200 000 invånare. Staden är av bibliskt ursprung och strax utanför den moderna staden finns Abrahams brunn till beskådning. Resterna av den bibliska staden ingår också på UNESCO:s världsarvslista.

 

I Be’er Sheva finns det mycket att titta på, bland annat ett flygvapenmuseum, där den intresserade kan få sitt lystmäte. En gång i veckan anordnas även en beduinmarknad i Be’er Sheva, där det säljs mycket färggrant hantverk så som glasprodukter, kläder, smycken och mattor. Att vandra där mellan stånden är en mycket speciell upplevelse.

 

Beduinerna kommer från den stora Negevöknen som omger Be’er Sheva. Öknen erbjuder flera exotiska och spännande sysselsättningar för turister. Det kan till exempel gälla raffinerande jeepsafari eller kamelridning som är en riktig höjdare. Det är också en enastående upplevelse att vandra utefter uttorkade flodådror i öknen, där man kan se ett fantastiskt landskap av berg, sand, sten och vilda djur.

 

För den som är intresserad av sol, strand, nattliv, festivaler, exotiska upplevelser och/eller ökenlandskap, är södra Israel ett givet alternativ för nästa utlandsresa.

 


Copyright © 2008 - 2013 Israel4u.se, All rights reserved